Los Angeles'taki ABD Bölge Yargıcı Fernando Olguin, Spencer Elden'ın Nirvana'nın kendisini cinsel olarak sömürdüğünü iddia etmek için çok uzun süre beklediğini ve grubun 1991 tarihli yeni albümü Nevermind'in kapağını öğrendikten sonra 10 yıldan fazla bir süre sonra dava açtığını söyledi.

ÇIPLAK YÜZEN BEBEK

Davanın sanıkları arasında Nirvana üyeleri Dave Grohl ve Krist Novoselic, merhum Kurt Cobain'in eşi Courtney Love, birkaç plak şirketi ve fotoğrafçı Kirk Weddle vardı. Dava, Nirvana'nın 1991'de California'daki Pasadena Aquatic Center'da Weddle tarafından çekilen ve Elden'ı olta kancasıyla delinmiş bir dolarlık banknotlara doğru çıplak yüzerken gösteren bir fotoğrafını kullanmasından kaynaklandı.

Elden, 2003 yılında 12 yaşındayken Rolling Stone dergisine fotoğraf hakkında "muhtemelen ondan biraz para alacağını" söyleyerek röportaj yaptı ve 2016'da göğsünde "Nevermind" dövmesiyle bir yetişkin olarak görüntüyü yeniden yaptı.

YARGIÇ: ÇOK GEÇ

Bununla birlikte, Ağustos 2021'de başlayan davasında, duygusal sıkıntı ve "hayattan zevk alma kaybı" gibi durumları içeren manevi sorunlarla boğuştuğunu iddia etti. Yargıç, Elden'in bu argümanını reddederek, "Özetle, davacı, bu davayı açtıktan sonraki on yıl içinde küçükken meydana gelen bir ihlalden veya iddianın temelini oluşturan bir manevi zarardan haberdar olduğunu iddia etmemektedir" şeklinde kaydetti. (Sky News)