Yetkililerin aktardığına göre, Picasso'nun "Kadın Başı" adlı tablosu ve Hollandalı usta PietMondrian'ınbir eserinin Ocak 2012'de Atina'daki Ulusal Galeri'den çalınmıştı. 

‘YUNAN HALKINA SAYGIYLA’ BAĞIŞLANDI

Picasso'nun kübist tarzda yaptığı eseri, II. Dünya Savaşı'nda Alman liderliğindeki işgale karşı direnişlerinden dolayı “Yunan halkına saygıyla” bir ithafla 1949'da Yunanistan'a bağışlandı.

Kültür Bakanı LinaMendoni, "Bu tablo, büyük ressamın faşist ve Nazi güçlerine karşı mücadeleleri için Yunan halkına kişisel olarak adadığı ve kendi el yazısı adanmışlığını taşıdığı için özel bir önem ve duygusal değere sahip" dedi.

POLİS AYRINTI VERMEDİ

Polis, zanlının tek başına hareket ettiğine düşünülen bir Yunan olduğunu söyledi. Polis, şüpheli ve resimlerin nasıl bulunduğuna dair ayrıntı vermedi. 

Kamu Düzeni Bakanı MichalisChrisochoidis, "Picasso ve Mondrian'ın eserlerini kurtarmak büyük bir başarı. Polis sistematik, işbirlikçi ve yaratıcı bir şekilde çalıştı ve bunun için takdir edilmeli. Yeni Ulusal Galeri'de (resimlere) hak ettikleri yer verilecek" dedi. 
(AP)