Doğup büyüdüğü Almanya'da oyunculuk yapan Devrim Lingnau yeni projesinde tarihin en önemli isimlerinden biri olan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun kraliçesi Sisi'yi canlandıracak. 

22 yaşındaki Türk-Alman kızı, 1955 yapımı "Sissi" filminde efsanevi oyuncu Romy Schneider'in hayat verdiği asi ruhlu kraliçeyi, tam 65 yıl sonra ekranlara taşıyan ilk oyuncu olacak. Devrim 6 bölümlük mini dizinin baş rolünü üstlenecek. 

ASLA MUTLU OLAMADI

Asıl adı Elizabeth Bavaria olan Sisi (Sissi) 1853'te Fransız Josef'le evlendi ve Avrupa'nın en güzel kadınlarından biri olarak Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun kraliçesi oldu. 

Hayatı, asi, dik başlı oluşu ve halka yakınlığı yüzünden Prenses Diana'ya benzetilen Sisi, duygusal huzursuzlukları yüzünden asla mutlu olamadı. 
Bavyeralı soylu bir aileden gelen Sisi, saray hayatını benimseyemeyen, törenlerden nefret eden biri olarak biliniyordu. Sahip olduğu özgürlükçü düşünce yapısı ise kraliyet ailesinin hiç işine gelmiyordu. 

ÇEKİMLER 2021 BAHARINDA

Sarayın isyankar diye tanımladığı Macarlara yardım etmesiyle iyice göze batan Sisi'nin alt kesimle iç içe oluşu, asi ruhu ve 1898'de Cenevre'de bıçaklanarak suikaste kurban gitmesi, onu halk gözünde kahraman yapmıştı. 

Devrim Lingnau, 2021'in bahar aylarında çekimine başlayacakları dizi için heyecanlı olduğunu belirtti ve şunları söyledi; "Tarihi bir karakter olan prensesi canlandırmaktan da onur duyuyorum. Bir çağa damga vuran ve zamanının çok ilerisinde olan bir kadıdı Sisi, buna da ayrı saygım var."