Orhan Pamuk'un üzerinde dört yıldır çalıştığı "Veba Geceleri" salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartışıyor. Kitap Yapı Kredi Yayınları (YKY) tarafından okurlarla buluşturulacak. 

Yapı Kredi Yayınları, bunun dışında J. K Rowling'in "Ickabog", Amin Maalouf'un "Empedokles'in Dostları", Kazuo Ishiguro'nun "Klara ve Güneş" ve Ahmet Ümit'in "Kayıp Tanrılar Ülkesi" kitaplarını da içinde bulunduğumuz yılda yayınlayacak.

J.K. Rowling'in bundan on yıl kadar önce, kendi çocuklarına uykudan önce anlatmak için kaleme aldığı özgün masalı "Ickabog" Ocak ayında okurla buluşacak. Hayali bir ülkede geçen "Ickabog", yazarın metinlerinde sık sık işlenen temaları da içeren tek bir hikâyeden oluşuyor. Yapı Kredi Yayınları, geçen sonbaharda pek çok ülkede olduğu gibi bu kitap için çocuklara özel bir resim yarışması düzenledi. Yarışmanın kazananları arasından seçilen 34 resim, Ickabog'un Türkçe baskısında yer alıyor.

Şubat ayında ise Amin Maalouf'un "Empedokles'in Dostları" yayınlanacak. Maalouf, "Uygarlıkların Batışı" kitabında çözümlemeye çalıştığı insanlığın sonu, uygarlıkların kendini yok etmesi gibi olguları işliyor.

Martta yayınlanacak Orhan Pamuk'un üzerinde dört yıldır çalıştığı "Veba Geceleri" ise tarihi bir roman. Olaylar 1901'de Osmanlı'nın 29. vilayeti Minger adasında geçiyor. Hem bir siyaset ve aşk romanı hem de Pamuk'un salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartıştığı bir kitap.

Kazuo Ishiguro'nun Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra yazdığı "Klara ve Güneş", mağazadaki yerinden içeriye göz atmaya gelenlerin ve sokaktan geçenlerin davranışlarını dikkatle izleyen, olağanüstü gözlem yeteneğine sahip Yapay Arkadaş Klara'nın hikayesini anlatıyor. Kitap, Nisan ayında okurla buluşacak. 

Ahmet Ümit'in Haziranda yayınlanacak "Kayıp Tanrılar Ülkesi" ise Avrupa'nın en renkli kentlerinden biri olan Berlin'de başlayıp, Anadolu'da antik Pergamon kentinin surlarında son buluyor.