KCNA’nın bildirdiğine göre, ülkenin nükleer silah enstitüsünden yetkililer Kim'e bilgi verdi ve Kuzey Kore'nin silahları "her zaman ve her yerde" kullanmaya hazır olması gerektiğini bildirdi.

ABD ve Güney Kore ortaklığında gerçekleştirilen tatbikatın ardından bölgede tansiyonun yükselmesiyle gelen haberde, Kim Jong Un’un ayrıca, yetkilileri, ülkenin cephaneliğinde artış için gereken "silah sınıfı nükleer malzemelerin üretimini" genişletmeye çağırdı. 

‘YEDİNCİ NÜKLEER DENEME YOLDA’

AFP’ye konuşan Sejong Enstitüsü'nden araştırmacı Cheong Seong-chang, "Kuzey Kore bu sefer önemli ölçüde küçültülmüş bir taktik nükleer savaş başlığını tanıttı ve birçoğu gerçekten patlayıp patlamayacağını sorguluyor. Kuzey Kore'nin bir sonraki adım olarak bu taktik nükleer savaş başlıklarıyla yedinci bir nükleer test gerçekleştirme olasılığı arttı" ifadelerini kullandı. 

Seul'deki Ewha Üniversitesi'nde profesör olan Park Won-gon AFP'ye verdiği demeçte, "Kuzey Kore, Güney Kore-ABD ortak eğitimine karşı ezici bir tepki vereceği konusunda uyardı, ancak ateşlenen füzelerin sayısına bakıldığında, bunu sonsuza kadar sürdüremezler" şeklinde konuştu. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER