1960 yılında Miss World seçilen  ve döneminin önemli moda ikonlarından olan Norma Cappagli otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi.

Arjantinin Buenos Aires kentinde yaşayan eski dünya güzeli Norma Cappaglinin evinin yakınında gezdiği sırada otobüsün altında kaldığı öğrenildi. Tedavisi için Fernandez Hastanesinde yoğun bakıma kaldırılan 81 yaşındaki Cappagli 6 günlük komadaki yaşam savaşını kaybederek, bu sabah, 81 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

 

'İHMALİ ARAŞTIRILSIN'

Cappagli'nin yeğeni Carla Cappagli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Otobüsün altında kaldı. Başka bir sebepten değil. İhmaller yaşandı. Ezildiği için öldüğünü açıklığa kavuşturmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Adı açıklanmayan ancak 28 yaşında olduğu belirtilirken otobüs şoförü gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Öte yandan, Carla Cappagli ise sosyal medyadan şoförün tutuklandıktan 48 saat sonra serbest bırakıldığını söyledi.

GAZETECİ OLARAK ÇALIŞTI

Miss World unvanını kazanan ilk Arjantinli olan Cappagli, dünyaca ünlü pek çok marka ile çalışmıştı. Hayvan sevgisiyle de tanınan model,1960lı yılların sonunda moda sektöründen ayrılarak İtalyan dergisi Men’s Bazaar’da gazeteci olarak görev aldı.