Şarkıcının babası Jamie Spears, 2008’de verilen bir mahkeme kararıyla Spears’ın vasisi olarak onun kişisel ve ticari ilişkileri üzerinde kontrol sahibi olmuştu. Karar, akıl sağlığıyla ilgili endişeler nedeniyle yıldız hastaneye kaldırıldıktan sonra verildi.

23 HAZİRAN’DA GÖRÜLECEK

Bu yılın başlarında yayınlanan bir belgesel, düzenleme üzerinde yeniden incelemeleri ateşledi. 

Avukat Samuel Ingham mahkemeye verdiği demeçte, "Müvekkilim mahkemeye doğrudan hitap edebileceği bir duruşma talebinde bulundu. Müvekkilinin bunun hızlı bir şekilde yapılmasını istiyor’’ dedi. Yargıç duruşma tarihini 23 Haziran olarak belirledi. Spears'ın şahsen mahkemeye çıkıp çıkmayacağı ve çıkarsa ne söyleyeceği belli değil. Şarkıcı, daha önce avukatlar aracılığıyla artık babasının kişisel işlerini denetlemesini istemediğini belirtmişti.

BABA ‘MÜLKİYETİ’ BIRAKMADI

Jamie Spears, 2008'de kızının refahı ile ilgili endişeleri artıran bir dizi olaydan sonra, kızının geçici koruyucusu oldu. 

Kararının kesin ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadı, ancak bunama veya diğer akıl hastalıkları olanlar gibi kendi kararlarını veremeyen kişiler için mahkeme tarafından bir vasilik sağlandı.

Spears'ın vasiliği mülkiyeti ve kendisi olmak üzere iki bölüme ayrıldı. Babası eskiden her ikisini de kontrol ediyordu, ancak 2019'da sağlık nedenleriyle kişisel koruyucusu olarak istifa etti. 

Bir bakım uzmanı olan Jodi Montgomery, geçici olarak kişisel koruyucu olarak yerini aldı, ancak Britney Spears bunun kalıcı olmasını istedi. Avukatı daha önce mahkemeye babasından korktuğunu ve hayatının kontrolünü elinde tutarken sahneye geri dönmeyeceğini söylemişti.

‘’İKİ HAFTA AĞLADIM’’

Uzayan yasal çekişme, bu yılın başlarında şarkıcının vesayeti konusundaki çatışmaya odaklanan bir belgesel olan Framing Britney Spears'ın yayınlanmasının ardından yeniden dikkat çekti. 

Şarkıcı Mart ayında Instagram'da belgesel için "iki hafta ağladığını" söyledi.

Jamie Spears'ın avukatı Vivian Thoreen, kızının sömürülmesini engellediğini söylediği "son derece sevgi dolu, kendini adamış ve sadık bir baba" olarak tanımladı. Şubat ayında bir yargıç, Jamie Spears'ın kızının mali işleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma talebini reddetti.

(BBC, Çeviri:Polemikhaber)