Şimdilerde ABD'de olduğu sanılan şarkıcı Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf (Reza Zarrab) İstanbul, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdi. 

Sarraf, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda kaçak tadilat çalışması başlattı. 

Tadilatın kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle Rıza Sarraf ve eşi Ebru Gündeş hakkında yargılama süreci başladı.


Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yalılarda bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtildi. 

İddianamede şüpheliler Rıza Sarraf, Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırılık suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyordu. 

11 Mart 2019 tarihinde mahkeme, Gökdemir'i 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, Ebru Gündeş Sarraf'ın beraatine karar verdi.

Rıza Sarraf'ın ifadesini alamayan mahkeme, Sarraf'ın dosyasını Ebru Gündeş ve Hakkı Süha Gökdemir'in dosyasından ayırarak ayrı bir esasa kaydetti...


Ebru Gündeş hakkında verilen beraat kararı son olarak İstinaf Mahkemesi'nce de onandı.