Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan mal varlığının dondurulması kararının kaldırılmasına yönelik kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un "terörün finansmanı" suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdiği hususunda makul sebeplerin ortadan kalkması sebebiyle Malvarlığının Dondurulması Kararı alınan 5 kişinin mal varlıklarının dondurulması kararı kaldırıldı.

5 kişide Hizbullah infazcısı olduğu ortaya çıktı

Kararın kapsadığı beş kişinin de Hizbullahçı terör örgütüyle bağlantılı olduğu ve Silvan'da gerçekleşen 31 kişinin hayatını kaybettiği cinayetler silsilesine karıştığı ortaya çıktı. Söz konusu kişilerin isminin geçtiği haberlere de yayın yasağı getirilmişti. Kararın gerekçesi ise makul sebeplerin ortadan kalkması olarak gösterildi.

Bu beş kişinin mal varlıklarının dondurulması kararı, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile resmen ortadan kaldırılmış oldu.

Erdoğan'dan Gazze açıklaması: Siyasi polemik peşinde değiliz
Erdoğan'dan Gazze açıklaması: Siyasi polemik peşinde değiliz
İçeriği Görüntüle