Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetin silahlı kuvvetlerinin müdahalesi şöyle dursun, hiçbir yabancı ülkenin bölgemize müdahale etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

‘NEDEN KARŞI ÇIKIYORSUNUZ?’

İkisi öldürülen dört ABD’linin kaçırılması, Washington'daki Cumhuriyetçi milletvekillerinin organize suçlara karşı daha sert bir tavır alma çağrılarını artırdı.

Cumhuriyetçi Dan Crenshaw, sosyal medya hesabından İspanyolca bir mesaj yayınlayarak Lopez Obrador'a, Meksika'daki uyuşturucu kartellerini hedef alan askeri güce izin veren bir teklife neden karşı çıktığını sordu.

‘KİMSEDEN EMİR ALMAYIZ’

Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında "Sorumsuz olmanın yanı sıra Meksika halkına karşı bir suçtur" dedi ve Meksika'nın "kimseden emir almadığını" ekledi.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, "Meksika'yı ihbar etme" zamanının geldiğini söyledi ve bazı Meksikalı uyuşturucu kartellerini "yabancı terörist grup" olarak sınıflandırmak için yasa çıkarılmasını savundu.

Kaçırma olayları ve tepkiler, ABD ile Meksika arasında göçmenlik ve uyuşturucu kaçakçılığı konularında daha yakın işbirliğini teşvik etmeye yönelik hassas çabaları zora sokabilir.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER