3 Mart'ta Meksika'nın Matamoros kentinde ABD’li dört kişiye yönelik saldırı ve ardından kaçırılmaları ABD medyasında yakından yer alırken, ABD’li politikacıların suçlamalarına yol açtı. Kaçırılan kişilerden ikisi hayatını kaybederken, uyuşturucu karteli üyesi olduğu iddia edilen beş kişi olayla ilgili olarak tutuklandı.

BAŞKANDAN SANDIK TEHDİDİ

Eleştirilerini sürdürmeleri halinde ABD vatandaşlığı olan Meksikalıları ABD seçimlerinde kendilerini eleştiren isimlere oy vermemeye çağırmakla tehdit eden Başkan Andres Manuel Lopez Obrador, Meksika'nın büyük bölümünü ziyaret etmek için riskli bir yer olarak gösteren ABD'nin resmi güvenlik uyarılarına karşı çıktı.

‘RAKAMLAR GÖSTERİYOR’

Bir basın toplantısında uyarılar hakkında soru sorulduğunda gazetecilere "Meksika ABD'den daha güvenli. Meksika çevresinde güvenli bir şekilde seyahat etmekte sorun yok" dedi. 

Lopez Obrador, Meksika’yı turistik olarak ziyaret eden ABD’lilerin ve Meksikalıların ülkenin ne kadar güvenli olduğunun farkında olduklarını belirterek son dönemde Meksika'da ikamet eden ABD’lilerin sayısında artış olduğuna işaret etti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER