Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı

Meksika'nın Texcaltitlan kasabasında çıkan bir çete çatışmasında, ilk belirlemelere göre en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Reuters'ın aktardığına göre, Meksika Güvenlik Bakanlığı, ölen kişilerin sekizinin suç eylemleriyle bağlantılı kişiler olduğunu, diğer üç kişinin ise bölgede yaşayan halktan olduğunu bildirdi. Açıklamada, başkent Mexico City'nin yaklaşık 130 kilometre güney batısındaki Texcaltitlan kasabasına bağlı bir köyde yaşanan olayın aydınlatılması için polisin Ulusal Muhafız ve diğer yetkililer ile birlikte çalıştığı bilgisi verildi.

KÖYDE YAŞAYANLARDAN HARAÇ İSTEDİLER

Meksika basınına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde onlarca erkeğin arasında çatışma çıktığı, insanların saklanmak için kaçıştığı görüldü. Reuters, bu videonun doğruluğunu bağımsız olarak teyit edemediğini aktardı.

Öte yandan konuya ilişkin haberde, köyde yaşayanlar ile bir suç çetesi arasında silahlı çatışma çıktığını yazdı. Buna göre, çatışma sırasında çekilen videolarda, askeri kıyafet giyen ve miğfer takan çete üyeleri ve araçlarının köylüler tarafından yakıldığı görülüyordu. Yerel medyada da çete üyelerinin çatışma öncesinde köyde yaşayanlardan haraç istediği ileri sürüldü.