Gezi Davası'nda dosyası ayrılan ve müebbet hapsi istenen ve Galler’de yaşayan oyuncu Memet Ali Alabora, Galler Mülteci Konseyi’nin, “Galler bir Sığınak Ülkesidir” isimli filmini yönetti.

T24'ye yer alan habere göre, Britanya hükümetinin, sınır geçişlerini zorlaştıran “Vatandaşlık ve Sınırlar Yasası” planına karşı çıkan kısa film, uluslararası bir ödül olan Yardım Film Ödülleri’nde büyük ödülün sahibi oldu.

'KRİZ ZAMANLARINDA HER ŞEYİ UNUTURUZ'

Ödül töreninde filmle ve Britanya’daki mültecilerle ilgili konuşan Alabora, şunları söyledi:

"Ben bir mülteciyim. Siz de mülteci olabilirsiniz. Ve çok yakında dünyanın herhangi bir yerinde sadece iklim krizi ya da bir deprem sebebiyle sizler de mülteci olabilirsiniz. Mülteciler hakkında konuştuğumuzda soyut birer figürlermiş ya da istatistiklermiş gibi konuşuyoruz. Onlar 'mülteci' değil. Onlar insan. Ayrı ayrı bireyler. Bu sınır yasası sizin için yemekler yapan ya da birlikte kart oynadığınız ya da sizin için şiirler yazan arkadaşlarınızın bir anda ortadan kaybolabilmesi anlamına geliyor ve biz bunu istemiyoruz.

Aslen Türkiye’denim. Deprem yaşandığında ilk hafta boyunca herkes dünyanın en iyi insanıydı. Kriz zamanlarında her şeyi unuturuz. Kimliklerimizi, ülkelerimizi, nereden geldiğimizi unutur ve sadece birbirimize yardım ederiz. Bizi insan yapan budur."