Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı vuruşlarında geçerek Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşan Arjantin'de dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi, tarihi şampiyonluğun ardından konuştu.

'TANRININ HEDİYESİ'

"Biliyorum! Bu kupayı bana tanrı hediye etti. Bunu kalbimde hissediyorum. Bir an önce Arjantin'e gitmek istiyorum. Çılgınlar gibi kutlamak, sevinmek istiyorum. Çok acı çektik ama başardık. Şimdi bunun tadını çıkaralım.

messi emeklilik

'ŞAMPİYON OLARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUM'

Finali kazanma şeklimiz onu daha da özel kıldı. Arjantin Milli Takımı'nı bırakmadım. Böyle bir karar almadım. Şampiyon olarak devam etmek istiyorum.

TARİHE GEÇTİ

Sonunda şampiyonluğa ulaşan Lionel Messi, Fransa karşısında kupada toplamdaki 26. maçına çıktı ve turnuva tarihinde en çok forma giyen oyuncu oldu, 25 maçlı Alman efsane Lothar Matthaus'u geride bıraktı. Finalde penaltıdan ağları havalandıran, Katar'daki 7. ve son sınavında 3 asistinin yanına 7. golünü ekleyen 35 yaşındaki süperstar, bir Dünya Kupası'nın gruplar dahil her aşamasında ağları havalandıran ilk isim oldu. Messi, turnuva tarihindeiki kez en iyi oyuncu seçilen ilk isim unvanını da elde etti.