Meta'da çalışan Filistinli mühendis Ferras Hamad, Kaliforniya eyalet mahkemesinde ayrımcılık ve haksız işten çıkarma nedeniyle şirkete dava açtı. Hamad, açıklamasında Filistin bayrağı emojisini kullananlara ilişkin soruşturmalar yürütüldüğünü aktardı.

Adidas, reklamlardan çıkarttığı ünlü model Bella Hadid'den özür diledi Adidas, reklamlardan çıkarttığı ünlü model Bella Hadid'den özür diledi

2021'den beri Meta'nın makine öğrenimi ekibinde yer alan Filistinli Amerikalı mühendis Ferras Hamad, Şubat ayında işten çıkarılmasıyla ilgili olarak sosyal medya devine Kaliforniya eyalet mahkemesinde ayrımcılık ve haksız işten çıkarma nedeniyle dava açtı.

Şikayette Hamad, Meta'nın Filistinlilere karşı önyargılı olduğunu, Gazze'deki akrabalarının ölümlerinden bahseden şirket içi çalışan iletişimlerini sildiğini ve Filistin bayrağı emojisini kullanmalarına ilişkin soruşturmalar yürüttüğünü söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre şirket, benzer bağlamlarda İsrail veya Ukrayna bayrağı emojileri paylaşan çalışanlara yönelik böyle bir soruşturma başlatmadı.

GAZZE İÇERİĞİNİ ELE ALDIĞI İÇİN İŞİNDEN KOVULDU

Hamad, Filistinli foto muhabiri Motaz Azaiza tarafından yayınlanan kısa bir videonun, Gazze'de yıkılmış bir binayı göstermesine rağmen yanlışlıkla pornografik olarak sınıflandırıldığı tespit edildiğini belirtti. Hamad, hatayı düzeltmeye yardımcı olmaya çalıştığı için kovulduğunu iddia ediyor.

Ertesi ay, bir Meta temsilcisinin kendisine soruşturmaya konu olduğunu söylemesinin ardından Hamad'ın şirket içi ayrımcılık şikayetinde bulunduğunu ve günler sonra kovulduğunu söyledi.

Hamad, Meta'nın kendisine, foto muhabiri Azaiza'ya atıfta bulunarak çalışanların kişisel olarak tanıdıkları kişilerin hesaplarıyla ilgili sorunlar üzerinde çalışmasını engelleyen bir politikayı ihlal ettiği için kovulduğunu söylediğini söyledi. Hamad, Azaiza ile kişisel bir bağlantısının olmadığını söyledi.

META ÇALIŞANLARI, MARK ZUCKERBERG'E MEKTUP YAZDI

Geçen yıl savaşın patlak vermesinden bu yana şirket, savaşın ortasında yaşayan Filistinlilere yönelik destek ifadelerini bastırdığı yönündeki suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Yaklaşık 200 Meta çalışanı, bu yılın başlarında İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg ve diğer liderlere yazdığı açık mektupta benzer endişelerini dile getirdi.

(Reuters)