Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre yurdun batı Akdeniz. iç Ege, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerindeki 20 kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

MGM'nin yaptığı uyarıya göre; Hala Batı Akdeniz’ de devam eden yağışların, bu akşam saatlerinden yarın (Salı) akşam saatleri kadar Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bugün saat 19.00'a kadar süreceği tahmin ediliyor. 

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Bugün (salı) öğle saatlerinden itibaren ise İç Ege (İzmir, Aydın ve Muğla illerinin iç kesimleri, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Konya , Çankırı ve Eskişehir’in doğusu), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri ve Çorum) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MGM saat 21'e kadar sürmesi beklenen sağanak nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarı yayınladı.