Başbakan, alay konusu olan sözleri ülkesinin başkenti Londra’daki savunmasız insanlar için bir hayır kurumu tarafından işletilen bir aşevinin tezgahında yemek servisi yaparken söyledi. 

‘SADECE KALACAK YER BULMAK İSTİYORUM’

Adı Dean olan evsiz genç, Sunak'a "ekonomiyi düzene koyup koymadığını" sordu. Başbakan, "Yapmaya çalıştığım şey tam olarak o. Ticaretle mi uğraşıyorsunuz?" diye cevap verdi. 

Evsiz, "Hayır, evsizim, aslında evsizim ama ticaretle ilgileniyorum" diye yanıtlarken, finansı "şehir için iyi" olduğu için sevdiğini söyledi. Başbakan Sunak buna şu yanıtı verdi: "Evet, bu kesinlikle doğru, yani aslında finans sektöründe çalışıyordum. Bu sizin de girmek isteyeceğiniz bir şey mi?"

Evsiz adam, "Önemli değil, ama bilmiyorum, önce Noel'i atlatmak istiyorum. Sokaktan uzak durmak için geçici bir kalacak yer bulmayı umuyorum” şeklinde yanıt verdi. 

ÜLKE EKONOMİSİ KRİZDE

Ülkede muhalefetin sert tepkisini çeken garip olay, Birleşik Krallık'ın yaşam maliyeti krizinden, çift haneli enflasyondan ve ekonominin 2008'den bu yana ilk kez resesyona girmesiyle sarsıldığı sırada geliyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER