Ocak ayındaki zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10.000 liraya çıkarken, bayram ikramiyelerinde olası değişiklikler emekliler arasında merak konusu. Yeni yasayla beraber emeklilere uygulanan ek zam farklarının da emeklilerin gelirine olumlu bir etki yapması bekleniyor.

Refah payı ve taban aylık artışını içeren yasanın, emeklilere yeni kazanımlar getirmesi bekleniyor. Yapılacak yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte ek zam farkları da emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bayram ikramiyelerinde beklentiler artarken, bu özel ödemeler emeklilerin maddi durumlarını olumlu yönde etkileyecek.

Öte yandan, ekonomik dalgalanmalar ve market fiyatlarındaki artışlar göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiyelerine yapılacak düzenleme önemli bir konu haline geldi. Bu bağlamda, emeklilerin mali durumlarını güçlendirecek adımların atılması bekleniyor.

ÇİFT ÖDEME BİRDEN ALACAKLAR

Bu yılki bayram ikramiyelerinde beklenti içerisinde olan emekliler, 10-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesini 1-9 Nisan arasında hesaplarına yatırılmasını bekliyor.

Ayrıca, Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerine denk gelirken, bu tarihten önce, 10-15 Haziran arasında Kurban Bayramı ikramiyesinin de ödenmesi bekleniyor.

YENİ BİR DEĞİŞİKLİK DAHA BEKLENİYOR

Öte yandan, dul ve yetimler ile sürekli iş görmezlik ödeneği alan vatandaşların ödemelerinde de bir güncelleme yapılması bekleniyor. Bu kapsamda, 5 bin TL'lik bir ödeme gündeme getirilmekte.

Rakı fiyatlarına büyük zam geldi! İşte güncel fiyatlar... Rakı fiyatlarına büyük zam geldi! İşte güncel fiyatlar...

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle tüm emeklilere tek seferlik verilen ikramiyenin tutarının 5 bin lira olması beklenirken, bu tutarın Kurban ve Ramazan Bayramı'nda da geçerli olabileceği vurgulanıyor.