Memleket Partisi, yerel seçimlerdeki başarısızlığın ardından parti sözcüsü İpek Özkal Sayan ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özalp gibi partinin önde gelen isimleri istifalarını açıkladı. Bu istifalar, parti içindeki değişim ve yenilenme sürecinin bir parçası olarak görülüyor.

CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi

İNCE AÇIKLADI: KÜÇÜLMEYE GİDİYORUZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada partinin küçülmeye gideceğini duyurdu. Muharrem İnce, paylaştığı yazıda “Sadece üyelerinin bağışları ile ayakta duran bir parti olarak masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık” dedi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, Memleket Partisi'ndeki görevlerinden istifa eden kurmaylar, parti üyeliklerinden istifa etmediler. İstifaların bir kısmının nedeninin küskünlük, bir kısmının ise "teknik" olduğu öğrenildi. Parti kaynakları, teknik istifaların artacağını belirtirken, CHP'den koparak Memleket Partisi'ne geçen kurmaylardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Genel Başkan Muharrem İnce, "Yürümeye devam" notuyla yazılı bir açıklama yaparak, yüzde 0.17 oy almasına rağmen seçimlerde hata yapmadıklarını ifade etti. İnce, parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlıklarını artıracaklarını belirtirken, ekonomik nedenlerle genel merkez binasını boşaltıp bir ofise taşınacakları öğrenildi.