Atatürk Kültür Merkezi (AKM), komedyen Metin Zakoğlu’nun performansıyla ilgili sansür tartışmalarıyla gündeme geldi. Zakoğlu, Şubat ayından beri AKM’de sahne alıyordu, ancak 7 Mayıs'taki 'Hayrola Kayrola' gösterisinden sonra Kültür Bakanlığı tarafından beş oyunu iptal edildi.

İşte CHP'nin AK Parti'den devraldığı enkaz: 56 milyar 500 milyon TL! İşte CHP'nin AK Parti'den devraldığı enkaz: 56 milyar 500 milyon TL!

ESPRİLER OYUNUN SONU OLDU

Zakoğlu, gösterilerinin AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimde Ekrem İmamoğlu'na kaybeden Murat Kurum’a yönelik yaptığı espriler nedeniyle yasaklandığını iddia etti.

BirGün'den Işıl Çalışkan'a konuşan Zakoğlu, “Şubat ayında Ferhan Şensoy’un Hayrola Kayrola için ve nisan ayında da Gogol’un Bir Delinin Hatıra Defteri isimli oyunlarımı oynamak üzere AKM yönetimi ile bir sözleşme imzaladık. Ama son oyunda Murat Kurum’la ilgili yaptığım hiçbir hakaret içermeyen espri nedeniyle sansüre uğradım. İptal dilekçesinde bir uyarı gelmedi. Hakaret içeren hiçbir cümlem yok” şeklinde açıklama yaptı.

Sansürün antidemokratik ve hukuksuz olduğunu belirten Zakoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanatçıların ağzı torba değildir, kimse büzemez. Ellerinde resmi kayıtlı belge olmadan son derece masum bir şakayla kimse sanatçıyı sanatçılara ait mekânlardan kovamaz. Atatürk Kültür Merkezi, AKP kültür merkezi değildir. Adını Atatürk’ten almış, sanatçıların seyirciyle buluştuğu kıymetli bir kültür merkezidir. Kimse sanatçıya bir sansür uygulayamaz. Hem beni hem seyircilerimi mağdur edecek şekilde AKM’den atmak hangi cüretle yapılabilen bir davranıştır?"