Seçim kampanyasına 'Sadece İstanbul' sloganıyla başlayan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı AK Partili Murat Kurum, Kuzey Kıbrıs'ın ulaşım sorununu çözmeyi vaat etti.

Yargıtay seçiminden bugün de sonuç çıkmadı Yargıtay seçiminden bugün de sonuç çıkmadı

Murat Kurum, dün akşam Taksim'de bir otelde düzenlenen "Kentler ve Kültürler Buluşması" programında konuştu.

"Kuzey Kıbrıs'ı İstanbul'da yaşamak" adlı sergiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel de katıldı.

299672

KKTC İÇİN ULAŞIM VAADİ

İstanbul adayı Murat Kurum, Kuzey Kıbrıs için de vaatlerde bulundu. Kurum, "Kıbrıs'ın ulaşım sorunu başta olmak üzere tüm sorunlarına ilişkin İBB, Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olacaktır" dedi.

Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, haksız ve hukuksuz tüm ambargolara rağmen biz Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in incisi, gözdesi yapacağız, bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

VAR OLAN UYGULAMAYI YENİDEN VAAT ETTİ

Aynı gün Büyükada'da da konuşan Murat Kurum, bu kez de halihazırda uygulanmakta olan bir sistemi vaat etti. Kurum, seçimleri kazanması halinde 65 yaş ve üstü vatandaşlara vapurun ücretsiz olacağını söyledi. Ancak 10 yıldır 65 yaş ve üstü vatandaşlar vapurlarda ücret ödemeden seyahat ediyor.