İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Tarım Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ni eleştirdi. Dün gece sessizce açıklanan hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi.

"ÇİFTÇİMİZİ BİTİRMEYE DÖNÜK BİR ADIM"

Dervişoğlu, "Çiftçimizi bitirmeye dönük bir adım daha atılmaktadır" dedi. Enflasyonun rekor kırdığı, dar gelirlinin makarnayla karnını doyurduğu bir dönemdeyiz. Etin, sütün cüzdan yaktığı bir memleketteyiz.

Dışişleri Bakanı Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

"BU FİYATLAR, MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR"

Dervişoğlu, "Bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir" diye konuştu. Tarım sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Çiftçilerin emeğine ihanet edildiğini belirtti.

AK PARTİ İKTİDARINA "YANLIŞTAN DÖNÜN" ÇAĞRISI

Dervişoğlu, "Derhâl bu yanlıştan dönün" çağrısında bulundu. İki gün önce Gazi Meclis'te yapılan öneriye kulak verilmesini istedi. Tarım sektörünün önemine dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa ve buğdayın alım fiyatlarını açıkladı.

Hasadın başlamasıyla çiftçinin gündeminden ayrılmayan buğday ve hububat fiyatları 6 Haziran’da açıklanan fiyatlarla belli oldu.

2024 mahsulü hububat alım fiyatları (2. gruplar için) ton başına; makarnalık buğdayda 10.000 TL, ekmeklik buğdayda 9.250 TL, arpada 7.250 TL, olarak belirlendi.

Açıklamada buğday için 1.750 TL/Ton’a, arpa için 750 TL/Ton’a kadar fark ödemesi desteği verileceği de duyuruldu.