Uluslararası Kriz Grubu'nun Myanmar konusunda kıdemli danışmanı olan Thomas Kean, "Ulusal Birlik Hükümeti (NUG) rakamı inandırıcı görünüyor" diyor ve raporların kanıtlarla birlikte sunulduğunu açıklıyor.

BİNLERCE İNSAN PROTESTOLARDA HAYATINI KAYBETTİ

Yerel medya tarafından yapılan analizler, cuntaya dirençli güçleri hedef alan topçu saldırılarının esas olarak suçlu olduğunu gösteriyor. Myanmar, ordunun 2021'in başında Aung San Suu Kyi'nin sivil hükümetini devirip binlerce insanı öldürmesinden bu yana kanlı bir çatışmanın içine girdi.

Kean, topçu ve hava gücünün daha gelişigüzel olduğunu söyledi. eylül ayında Sagaing'deki bir okula düzenlenen hava saldırısında bir düzineden fazla çocuk öldü, kasım ayında Arakan eyaletindeki bombardımanın kurbanları arasında çocuklar ve 2021'de Kayah eyaletindeki Noel öncesi gerçekleşen katliamda çok sayıda çocuk hayatını kaybetti.

GÖRMEDİKLERİ İŞKENCE YOK

Myanmar'daki insan haklarının durumuna ilişkin konuşan BM Özel Raportörü Thomas Andrews, Haziran ayında çocukların dövüldüğüne, kesildiğine, bıçaklandığına, sigarayla yakıldığına ve tırnaklarının çıkarıldığına dair raporların da olduğunu söyledi.

Haziran ayında yayınlanan bir BM raporu, darbeden bu yana işkence gören çocukların sayısının 142 olduğunu ve bin 400'den fazlasının keyfi olarak gözaltına alındığını ortaya koyuyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER