Necip Hablemitoğlu cinayeti davasında sanıkların tahliyesine yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun Ankara'da 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili 10 sanığın yargılandığı davada, 6'sı tutuklu sanık mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle tahliye edilmişti. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmamıştı.

MAHKEMENİN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ


Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün, ara karara yönelik mütalaasında 'sanıkların tutukluluk halinin devamı'nı talep ederek, tahliye kararlarına itiraz etti.

Sanık Levent Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tahliye kararlarına yapılan itirazın Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini açıkladı.

Ersöz, “Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi, Necip Hablemitoğlu Cinayeti Davası’nda verilen tahliye kararlarının ‘hukuka uygun’ olduğu kararı vererek, Savcılığın itirazını reddetti. Bu Karar ‘kesin’ nitelikte. Mahkemenin yaptığı suç duyurusu ile ‘gerçek faillerin’ tespiti ve yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Yıllardır devam eden soruşturma, bir yalancı tanık ve varsayımlarla, cinayet günü Kazakistan’da olan bir sanığa yüklenmeye çalışıldı. Eminim ki gerçek failler kapalı kapılar ardında yaşananları tebessüm ederek takip etti. Bu cinayetin faillerini ortaya çıkarmak, yargının namus borcu olmalıydı ve halihazırda da öyle. Kamuoyu vicdanı ancak bu şekilde tatmin olabilir” dedi.