İsrail başbakanı, Savaş Kabinesi ile toplantısında Fransa, Almanya ve diğer ülkelerin liderlerine "Bir taraftan Hamas'ın ortadan kaldırılmasını destekleyip diğer taraftan bize savaşa son vermemiz için baskı yapamazsınız; bu, Hamas'ın ortadan kaldırılmasını engeller" dediğini söyledi.

BM GENEL SEKRETERİ: VAZGEÇMEYECEĞİM

Netanyahu'nun bu açıklaması ile eş zamanlı olarak Katar'ın başkentinde düzenlenen Doha Forumu'ndan İsrail'e ateşkes çağrıları yükseldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, burada yaptığı konuşmada BM Güvenlik Konseyi'nde ateşkes çağrısının ABD'nin vetosuyla reddedilmesini eleştirdi.

İnsani ateşkes için çağrıda bulunmaktan vazgeçmeyeceğini ve savaşın Güvenlik Konseyi'nin inandırıcılığı ile otoritesine zarar verdiğini söyleyen Genel Sekreter, "Güvenlik Konseyi'nden insani bir felaketten kaçınmak için baskıda bulunmasını ve insani ateşkes çağrımın ilan edilmesini talep etmiştim. Ne yazık ki Güvenlik Konseyi bunu yapamadı. Vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

KATAR'DAN 'BÜTÜN BİR NESİL RADİKALLEŞECEK' UYARISI

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el Sani de, forumdaki konuşmasında, Gazze'deki savaş nedeniyle "Ortadoğu'da bütün bir neslin radikalleşme tehlikesi altında bulunduğu" uyarısı yaptı.

FİLİSTİN YÖNETİMİ İSRAİL'E YAPTIRIM TALEP ETTİ

Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye'den ise İsrail'e yaptırım çağrısı geldi. "İsrail'in uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesine izin verilmemesi. Bizim ana endişemiz ertesi gün değil. Bugün. Şu anki mezalimin ve soykırımın durmasını istiyoruz" diyen Iştiyye, ABD'nin de Filistinlilerin ölümünden sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Dünyaca ünlü yazar Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti Dünyaca ünlü yazar Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti

ÜRDÜN DE 'NEFRET' UYARISI YAPTI

Forumda konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi de, İsrail'in Filistinlileri Gazze'den atmak için sistematik bir politika izlediğini söyledi. Safadi de gelecek nesiller uyarısı yaptı; "İsrail'in bölgeyi nesiller boyunca etkisi altına alacak ve tanımlayacak bir nefret yarattığını" söyledi.

HAN YUNUS'TA EN AZ SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Son günlerdeki saldırılarını Gazze'nin güneyinde, kuzeyden kaçan on binlerce Filistinlinin sığındığı Han Yunus ve çevresine yoğunlaştıran İsrail'in bir evi bombalaması sonucu 10 sivilin öldüğü, onlarcasının da yaralandığı belirtiliyor.