İsrail merkezli medya kuruluşları, Netanyahu'nun Likud Partisi’ndeki kaynaklara atıfta bulunarak şiddetle tartışılan yasayı dondurmasının beklendiğini bildirdi.

HERZOG’DAN ÇAĞRI

Netanyahu'dan beklenen duyuru, Savunma Bakanı Yoav Galant'ın görevden alınmasından sonra İsrail’in her yerini karıştıran hamleden sonra gelebilir. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "İsrail halkının birliği adına, sorumluluk adına Netanyahu'yu yasama sürecini derhal durdurmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Aralık ayında yeni hükümetin göreve başlamasından hemen sonra görüşülmeye başlanan değişiklikleri destekleyenler, hükümet organlarını dengelemek ve mahkeme kararlarıyla mücadele etmek için bunların gerekli olduğunu savunuyor. Muhalefet ise, mecliste basit bir çoğunluğun mahkemenin neredeyse tüm kararlarını geçersiz kılmasına izin vererek politikacılara yargı üzerinde çok fazla güç vereceklerini söylüyor.

‘REHİNE NETANYAHU’

Ordu içinden muhalefet ve İsrail'in hayati önem taşıyan yüksek teknoloji sektörü de dahil olmak üzere önerilere karşı protesto hareketinin ölçeği karşısında şaşıran başbakanın, muhalefetle uzlaşmaya yönelik görüşmeler yaptığı bildirildi.

Ülke basınına göre, Başbakan Netanyahu, talepleri karşılanmazsa hükümeti devirmekle tehdit eden aşırı sağcı koalisyon ortaklarının rehinesi gibi görünüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER