Netanyahu, hükümetinin siyasetçilerin mahkemeler üzerindeki gücünü artıracak yargı reformu programı nedeniyle İsrail'de aylardır tırmanan protestolarla karşı karşıya kalırken, muhalefet hamlenin demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu savunuyor.

İngiltere'nin başkentindeki göstericilerin çoğu İsrail bayrakları ve ülkenin kıdemli liderini eleştiren pankartlar taşıyordu, Sunak'ı Downing Caddesi 10 numaranın kapısında karşılarken İbranice "utan" diye bağırdı.

‘İSRAİL’DE PROTESTO HAKKI KALMAYABİLİR’

30'lu yaşlarındaki Dana Drori, AFP'ye verdiği demeçte, "Burada olmak önemli çünkü belki bir noktada İsrail'de protesto yapma hakları olmayacak. Bu öfke, bu üzüntü… Diktatörlüğe dönüştüğüne inanmak zor" ifadelerini kullandı.

Londra'ya gitmeden saatler önce televizyonda yayınlanan bir konuşmada Netanyahu, giderek parçalanan ülkesinde birliği yeniden tesis etme sözü verdi, ancak reformları sürdürürken bunun nasıl olacağına dair detay vermedi.

GÖRÜŞMENİN MERKEZİNDE İRAN VAR

ABD ve Almanya'daki liderler de dahil olmak üzere İsrail'in yurtdışındaki bazı müttefikleri, tartışmalı revizyonla ilgili endişelerini dile getirdi. İngiltere hükümeti iki günlük ziyaretle ilgili birkaç ayrıntı yayınladı, ancak Netanyahu'nun ofisi yaptığı açıklamada İngiliz liderle görüşmesinin "İran meselesine odaklanacağını" duyurdu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER