Dünyaca ünlü ekran kartı üreticilerinden biri olan NVIDIA şaşırtan bir karara imza atarak Türkiye'de ücretli bir şekilde kullanılan GeForce Now sistemine kısıtlama getirdi. Bu sistem internet bağlantısı olan her bilgisayarda uzaktan bağlanılarak sahip olunan bütün oyunlarını oynayabilmenize imkan sağlayabilmektedir.

Bu sistem sayesinde kullanıcıların sistem gereksinimlerine sahip olmaksızın istedikleri her oyuna ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Türkiye'de son zamanlarda dolar kurunun artması sebebiyle bilgisayar gereksinimleri oldukça pahalı hale gelmesinden dolayı GeForce Now uygulaması oldukça popüler bir şekilde kullanılıyor.

GEFORCE NOW SİSTEMİNE SINIRLANDIRMA GETİRİLDİ 

NVIDIA şirketi fiyat artışlarından dolayı sistemin ihtiyaç duyduğu sunucuları Türkiye’ye GAME+ ortaklığı ile getirmişti. Şirket son alınan karar sonrasında Türkiye'ye özel GeForce Now sistemine sınırlandırma getirdi.

28 Mart tarihinde yürürlüğe girecek olan sınırlandırma sonrası Türkiye’den bağlanan ücretli abonelik almış kullanıcılar aylık 200 saat kullanabilecek. Yani ücretli aboneler bile artık 6 saat sistem üzerinden oyun oynayabilecek. 

'AMAÇ DIŞINDA KULLANIMLAR TESPİT ETTİK'

GAME+ konu ile alakalı şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Son dönemde GAMEPLUS’a kayıtlı bazı Premium hesapların oyun deneyimini ve servis kapasitesini kötü yönde etkileyen sonuçları olan; amaç dışında uygunsuz kullanımları olduğunu tespit ettik. Ne yazık ki; bu tür kullanımlar Premium kullanıcılarımızın oyun deneyimini negatif etkilemektedir.”