ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) önünde açıklama yaptı. Saraydan gelen talimatla basında kendilerine karartma uygulandığını iddiasında bulundular. Özdağ, “Her adaya ne kadar zaman ayrıldı, her partiye ne kadar zaman ayrıldı ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a ne kadar zaman ayrılmadı, bunu kanıtlarıyla ortaya koyacağız" dedi.

'AMBARGO UYGULANIYOR'

Basın önünde açıklamalarda bulunan Özdağ, “Türkiye bir seçime doğru hızla ilerliyor ve bu seçim sırasında basının, televizyonların kamu hizmeti yaptıklarından hareketle en önemli görevlerinden bir tanesi de Türk halkına Türkiye’de bu seçimde aday olan Cumhurbaşkanı adayları ve seçime katılan siyasi partilerin programları ve eylemleri ile ilgili doğru bilgilendirme yapmaktır. Ancak ATA İttifakı’na, Zafer Partisi’ne, ATA İttifakı’nın adayı Dr. Sinan Oğan’a yönelik olarak yasalara aykırı bir şekilde ciddi bir ambargonun uygulandığını görüyoruz. Televizyonlarda olmayabiliriz ama meydanlarda, sokaklarda, caddelerde olmaya devam edeceğiz.

Bir karar aldık, yasaların bize vermiş olduğu hakları ve yasaların basına yüklemiş olduğu görevleri de yasal yollardan gerçekleşmesi için harekete geçeceğiz. Bu konuda muhatabımız bundan sonra RTÜK olacak ve RTÜK’e her gün basın ve televizyonlarda çıkan haber programlarının kayıtlarını vereceğiz. Bu kayıtlarda ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın ve ATA İttifakı’nın bileşenlerinin nasıl bilinçli bir şekilde görmemezlikten gelindiğini göstereceğiz ve ondan sonra yasanın uygulanmasını isteyeceğiz. Bu demokrasi değil bu açık faşizm. Bu bir taraftan Cumhur İttifakı’nın faşizmi diğer taraftan Millet İttifak’ının faşizmi. Onların yandaş televizyonlarının faşizmi. TRT’den uyguladığı tam anlamıyla bir devlet faşizmi. Bizim vergilerimizle çalışan bir televizyon bizi vermemekte, programlarımızdan bahsetmemekte, adayımızı davet etmemekte ısrar etmekte. Bunları da yayınlayacağınızdan şüpheliyim. Bu basın mensuplarıyla ilgili bir husus değil bu basın patronlarıyla ilgili bir husus. O patronlar Türk halkına karşı bunun hesabını verecekler.”

'RTÜK'Ü DE ŞİKAYET EDİYORUZ'

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ise şu şekilde konuştu:

“Bize dönük saraydan gelen talimatla bilinçli bir karartma kampanyası var. Sizin genel yayın yönetmenlerinizle zaman zaman konuşuyoruz, ellerini şöyle bir yukarı işaret ediyorlar. Türkiye’nin demokratik bir ortamda seçime gitmesi için elimizden geleni yapıyoruz. En büyük adaletsizlik bize yapılıyor. Biz buraya ceviz kabuğundan gelmedik, biz buraya 111 bin 506 vatandaşımızın imzasıyla geldik. O vatandaşlarımızı temsilen medyaya buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bizim hakkımızı korumak sizin görevinizdir ama olur da size baskı yapılırsa şurada önünde durduğumuz RTÜK ne işe yarıyor? RTÜK’ün başkanı ne işe yarıyor? Televizyonlara cezaları kesmeyi biliyorlar, televizyon kanalarını karartmayı biliyor, bize ekranlarını karartanlara RTÜK neden sessiz kalıyor? Sayın basın mensupları sizi izleyicilerinize, Türk milletine şikayet ediyoruz, sizinle beraber RTÜK’ü de şikayet ediyoruz.”

Bir basın mensubunun “RTÜK’ten beklentiniz tam olarak nedir” sorusuna cevap veren Özdağ, “Biz bütün haber bültenlerini flash belleklere yükleyerek ve onun içinde de kategorileştirmesini hukukçu arkadaşlar yapacaklar ve her adaya ne kadar zaman ayrıldı, her partiye ne kadar zaman ayrıldı ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a ne kadar zaman ayrılmadı, bunu kanıtlarıyla koyacağız ortaya, ondan sonra RTÜK’ten işlem yapmasını isteyeceğiz. Anayasal biz zorunluluk bu” şeklinde yanıtladı.
(ANKA)