Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından CNN International, olası İstanbul depremine ilişkin bir analiz yazısı yayımlandı. "İstanbul'da akıl almaz büyüklükte bir deprem yaklaşıyor. Vatandalar şehrin hazır olup olmadığını soruyor" başlıklı yazıda, Prof. Dr. Celal Şengör'ün de görüşlerine de yer verildi.

Şengör CNN'e yaptığı açıklamalarda, “Önümüzdeki yirmi yıl içinde İstanbul'da büyük bir deprem olmazsa hepimiz çok şaşırırız. İşte bu kadar yakın. Bu sadece bir ihtimal ama ihtimal yüksek” dedi.

'TİCARET VE SANAYİ MERKEZİ'NDE YIKICI SONUÇLAR'

CNN, beklenen depremin 7,2 ile 7,8 arasında olabileceğini ve Türkiye'nin ticaret ve sanayi merkezi için yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini tahmin ettiğini belirtiyor.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmayı paylaşan CNN, İstanbul'da gece meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 14 bini geçebileceğini ifade etti.

Prof. Şengör'ün 100 bin can kaybı yaşanabilir sözlerini de aktaran CNN, haberde Şengör'ün şu sözlerine de yer verdi:

"Depremin sadece doğrudan etkisini düşünemezsiniz, aynı zamanda sarsıntının ardından ne geleceğini de düşünmelisiniz. Yağma, yangınlar, salgın hastalıklar olacak. Korkunç olacak."

'4,5 MİLYON EVSİZ KALABİLİR'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meydana gelecek 7,5 büyüklüğünde bir depremin kentte yaklaşık 90.000 binanın yıkılmasına yol açabileceğini ve 260.000 binanın da ciddi hasar görme ihtimali olduğunu açıkladığını paylaşan CNN, "Şehir yetkililerine göre, bu, İstanbul nüfusunun dörtte birinden fazlasına denk gelen yaklaşık 4,5 milyon insanı evsiz bırakabilecek ciddi bir tahmin" ifadelerine de yer verdi.