Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Polemik TV'ye verdiği özel röportajda partisinin cemaat ve tarikatlara karşı duruşunu açıkladı.

'KİMSENİN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE EDEMEZSİNİZ'

"Demokrasilerde, hukuk devletlerinde kimsenin inanç özgürlüğüne müdahale edemezsiniz. İstedikleri gibi giyinirler, istedikleri gibi inanırlar, istedikleri gibi ibadet ederler. Kimsenin kimseye sen şuna inanacaksın deme hakkı yok. Bu ülkede Ateist olma hakkınız vardır, Deist olma hakkınız vardır; Hristriyan, Musevi, Müslüman olma hakkınız vardır. Bunlar sizin hakkınızdır. Kimse müdahale edemez."

'DEVLET İÇİNDE CEMAATLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

"Biz, din merkezli örgütlere devlet içerisinde kurumsal yapılar oluşturalım, devlete paralel yapılar oluşturalım, ekonomiyi kontrol edelim, bizden olmayanlara ihale verdirmeyelim, bizim cemaatimize üye olanlar devlette yükselsinler... Hayır. İşte buna müsaade yoktur. "

'AK PARTİ DEVLETİ CEMAATLERLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYOR'

"Ne yazık ki AK Parti göreve geldiğinden bu yana devlet yönetimini cemaat ve tarikatlarla paylaşıyor. Önce FETÖ ile bu paylaşımı yaptı şimdi de menzille paylaşım yapıyor."

'TÜRK DEVLETİ'Nİ TÜRK MİLLETİNE GERİ VERECEĞİZ'

"Anlayacağınız Türk milletinin elinden Türk Devleti alınmış durumda. Zafer Partisi olarak Türk milletine söz veriyoruz. Biz Türk Devleti'ni Türk milletine geri vereceğiz."

'ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

"Biz, cemaat ve tarikatların devlet içerisinde örgütlü, devlet gücünü sistematik olarak istismar eden ve devlet gücünden kaynaklı ekonomik yaptırımları kendi lehine çeviren bu mekanizmalarını ortadan kaldıracağız."

'DEVLETTE LİYAKAT ESASTIR'

"Devlette liyakat esestır. Hiç kimse bir tarikata üye olduğu için devlete giremez. Her cumhuriyet vatandaşının bilgisi, görgüsü ve liyakati zemininde devlette görev alması gerekir."

'KİMSENİN ALLAH İLE MİLLETİ ALDATMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

"Tarikat yurtlarında yapılan baskıları, cinayetleri biliyoruz. Hukuk çerçevesinde bunların da üzerine gideceğiz. Müsaade etmeyeceğiz. Kimsenin İslam'ı denetim altına almasına, İslam adına konuşmasına, kendi yorumunu İslam'ın bildirisi gibi lanse etmesine ve bundan kar elde etmesine; Allah ile milleti aldatmasına izin vermeyeceğiz."

POLEMİK HABER / AYKUT METEHAN