CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Taahhütleri, Türkiye’nin 2023’te, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesiydi. Gerçekleştirdikleri, ilk 20’den düşme sınırına gelen, annelerin çocuklarına, ancak karne hediyesi olarak et yedirebildiği bir Türkiye oldu. Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokmayan CHP’yi, savaş günlerinde ‘Karneyle et, ekmek dağıttı’ diyerek, yıllarca suçlayanlar, Türkiye’yi, çocukların eti ancak karne hediyesi diye yiyebildiği, bir ülke haline getirdiler” dedi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugünkü MYK toplantısı gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları söyledi:

'ALTI PARTİ MİLLETİN SORUNLARINI ÇÖZECEK'

“Bugün MYK gündemimiz yine oldukça yoğundu. Devlet yönetimi liyakatsiz kadrolar elinde, çoklu organ yetmezliğiyle malul. İnsanlarımız ağır bir ekonomik buhranla boğuşuyor. Ülkemizin orta direği, işçisi, esnafı, memuru, emeklisi; tüm çalışanlar sıkıntıda. Ülkenin dış politikası ise ağır ekonomik tablonun vesayeti altında. Devletin döviz kasası Körfez şeyhlerinin, Rusya’nın himmetine muhtaç.

Altı parti, devlet yönetimindeki krizi bitirmek, milletimizi önce feraha çıkarmak, sonra da refaha kavuşturmak için bir araya geldi. İstişare ve uzlaşıyla, milletin sorunlarını çözecek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ülkemize getirecek, hakkı, hukuku, adaleti ülkemizde tesis edecek, kamu yönetiminde liyakati sağlayacak, ülkemizin küresel arenada yarışma gücünü artıracak, Türkiye’yi zengin pazarlara yakın konumuyla dünyada önemli bir üretim üssü haline getirecek, somut hedef, politika ve projeleri içeren ortak politikaları belirledi.

26 Ocak tarihinde, liderler; yapılan çalışmaları gözden geçirecek ve çalışmalara son şeklini verecekler. 30 Ocak tarihinde de bu ucube yönetimin sebep olduğu, devlet yönetimindeki ve ekonomideki krizlerden ülkemizi hep beraber nasıl çıkaracaklarını tüm detaylarıyla, milletimizle paylaşacaklar. Bu çerçevede, 26 Ocak Liderler Zirvesi, 30 Ocak lansmanı ile ilgili hazırlıkları da Merkez Yönetim Kurulumuzda ele aldık. 

'MİLLETİMİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTABİLDİ Mİ?'

‘Kaçan namazın kazası olur ama kaçan fırsatların kazası olmaz.’ Hele hele siyasette, kaçan fırsatların kazası hiç olmaz. Saray milletten yetki istedi, zaman istedi, kaynak istedi. Hiçbir hükümete verilmeyen yetki, zaman ve kaynaklar bu kadrolara verildi. 

2003’ten 2022’ye kadar, milletimiz aşından, işinden, alın teri kazancından; Erdoğan şahsım Hükümetlerine, 2 trilyon 538 milyar dolar vergi ödedi. Erdoğan, içeriden, dışarıdan 125 milyar dolar da borçlandı. Milletin atadan deden kalan malını mülkünü 65 milyar dolara sattı. 20 yılda, 2 trilyon 725 milyar 482 milyon doları, Erdoğan hükümetleri harcadı. Bu; önceki tüm Cumhuriyet hükümetlerin kullandığı kaynağın tam dört katı. Önceki hükümetlerin kullandığı kaynağın tam dört kadını çatır çatır yediler, bitirdiler. Peki, bu kadar parayı kullanan Erdoğan, milletimize verdiği sözleri tutabildi mi?

'YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARIYLA ORTA DİREĞİ ÇÖKERTTİ'

‘Yolsuzlukla, Yoksullukla, Yasaklarla’ mücadele sözü vererek iktidara geldiler.Yolsuzlukta ülkeyi arşa çıkardı. Ülkemizi, dünyanın en büyük rüşvet ve kara para aklama makinasına çevirdi. Yanlış ekonomi politikalarıyla, orta direği çökertti yoksulluğu hortlattı. Sebebi olduğu yolsuzluğun, yoksulluğun üstünü; yasaklarla örtmeye kalktı. Ülkemizin ufkunu, korkunç bir otokrasiyle kararttı.

Menzili 2023 yılı olan, milletimize taahhütler verdi. 2023’te, ‘Milli gelirimiz 2 trilyon dolar’ olacaktı. Şimdi, ‘Milli gelir ancak 867 milyar dolar olur’ diyor.  2023’te, ‘Kişi başına gelirimiz 25 bin dolar’ olacaktı. Şimdi, ‘10 bin 71 doları bulursan, öp de başına koy’ diyor. 2023’te ihracatımız 500 milyar dolar olacaktı. Şimdi, ‘İhracat 265 milyar dolar anca olur’ diyor. 2023’te, ‘İşsizlik oranı yüzde 5’ olacaktı. Şimdi, bunun tam iki katına, ‘Yüzde 10,4 işsizlik oranına razı olun’ diyor.

Milletten para istediler, aldılar. Yetki istediler, aldılar. 2010 ve 2017’de Anayasayı değiştirdiler. Ülkede ne bağımsız yargı, ne denge, ne de denetim bıraktılar. Taahhütleri, Türkiye’nin 2023’te, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesiydi. Gerçekleştirdikleri, İlk 20’den düşme sınırına gelen, annelerin çocuklarına ancak karne hediyesi olarak, et yedirebildiği bir Türkiye oldu. Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşına sokmayan CHP’yi, savaş günlerinde ‘Karneyle et, ekmek dağıttı’ diyerek, yıllarca suçlayanlar; Türkiye’yi, çocukların eti ancak karne hediyesi diye yiyebildiği, bir ülke haline getirdiler. (ANKA)