Nikaragua Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Katolik Kilisesi'ne yakın olduğu anlaşılan kaynakların ifşa ettiği bilgiler göz önüne alındığında, Nikaragua ile Vatikan arasındaki diplomatik ilişkilerin askıya alınmasını öneriyoruz" denildi. 

KATOLİK OKULLARI KAPATILDI

Bakanlık açıklamasında Papa’nın Arjantin merkezli haber kuruluşu Infobae ile yaptığı ve papanın Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega'yı da "dengesiz" olarak nitelendirdiği röportajdaki yorumlarına doğrudan atıfta bulunulmazken, Papa’nın sözleri, hükümetin geçen hafta Roma Katolik Kilisesi ile bağlantılı iki üniversiteyi kapatmasından sonra geldi.

Hükümete göre, birkaç şehirde kampüsü bulunan okulların yasal statüleri yasaya aykırı oldukları iddiasıyla iptal edildi. Resmi bir hükümet kaydına göre, okullara öğrenciler, profesörler, çalışma planları ve diğer ayrıntılar hakkındaki tüm bilgileri ülkenin Ulusal Üniversiteler Konseyi'ne (CNU) teslim etmeleri emredildi. Üniversitelerin binlerce öğrencisi diğer CNU onaylı kurumlara entegre edilecek ve tüm üniversite mülkü devlete devredilecek.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER