Olay geçen 17 Eylül’de Kilyok Kısırkaya Plajında yaşandı. Fatma Gümüşkaya (33) ile arkadaşı Kumru Ateş (36) anılan gün saat 17.15 sıralarında, denize girdikten sonra plajda güneşlenmeye başladı.

GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİ

Genç kadınlar bu esnada, tanımadıkları bir kişinin, cep telefonu ile görüntülerini çektiklerini fark etti. Kumru Ateş, bu kişiyi uyardı ancak durum değişmedi. Cep telefonu ile oynamayı sürdüren Aku, iki kadının yanına gelerek kendileri ile konuşmak istedi.

KAÇMAYA ÇALIŞTI

Gümüşkaya ve Ateş, bu kişiden uzak durmaya çalıştı. Bu esnada, plajda bulunan birkaç kişi, Aku’nun cep telefonunu kontrol etmek istedi. Aku kaçmaya çalıştı. Görevlilere haber verilmesi ile Aku göz altına alındı.

‘ŞEYTANA UYDUM’ SAVUNMASI

İfadesi alınan Aku, 7 yıldır Türkiye’de yaşadığını, olay günü Kısırkaya Plajı’na tek başına geldiğini söyledi. “Bir an şeytana uydum” diyen Aku, iki kadının fotoğrafını çektiğini kabul etti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aku’nun telefonu üzerinde inceleme yaptı. Adliyeye sevk edilen Aku 18 Eylül’de tutuklandı. 

MAHKEME HAPİS CEZASI VERDİ

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Aku’ya, özel hayatın gizliliğini ihlalden hapis cezası verildi. Mahkeme, Aku’ya 2 yıl 18 ay hapis cezası verdi. 

‘6 ÇOCUĞU VAR AİLESİ PERİŞAN’

Aku’nun avukatı Selçuk Çelik, müvekkilinin 6 çocuk babası olduğunu, ailesinin perişan durumda olduğunu belirterek İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Av. Çelik, İstinaf Mahkemesi dilekçesinde “Tutuklama kararı ve uygulaması nedeni ile eşi ve bu 6 çocuk sersefil-perişen bir hal ve vaziyete düşmüş, geçimleri vakıf ve belediyelerin yardımları ile sağlanmaya çalışmaktadır. Sanığın tutuklanmasının ülkemize bir faydası bulunmamakta tam aksine ülkemize dolaylı bir şekilde külfet olunması durumu oluşmasına sebebiyet vermiştir” dedi.

POLEMİK HABER