En son kayıplar, Pedro Castillo'nun Kongre'yi yasadışı bir şekilde feshetmeye çalışmasından kısa bir süre sonra görevden alınması ve tutuklanmasının ardından aralık ayı başlarında başlayan protestolardan bu yana, güvenlik güçleriyle hükümet karşıtı çatışmalarda ölenlerin sayısını 39'a çıkardı.

DOKTORDAN SERZENİŞ

Ülkenin Puno bölgesindeki sağlık bakanlığı yetkilisi Henry Rebaza, Peru’nun güneyindeki Puno bölgesindeki Juliaca'da meydana gelen çatışmalarda 68 kişinin yaralandığını söyledi. Bakanlığa göre, ölenler arasında en az iki genç vardı. Puno'nun Bölgesel Sağlık Müdürü Ismael Cornejo, yerel radyo istasyonu RPP'ye verdiği demeçte, cesetlerden bazılarında kurşun yaraları olduğunu söyledi. Juliaca'da bulunan bir hastanede Yoğun Bakım Bölümü Başkanı Jorge Sotomayor Perales, "Merkezi hükümete seslenmek istiyorum: Nasıl bu kadar çok ölü olabilir?” dedi. 

PROTESTOCULARIN İSTEK LİSTESİ

Erken seçim ve Castillo'nun serbest bırakılması çağrısı yapan protestolar, kısa bir aranın ardından geçen hafta yeniden başladı. Protestocular ayrıca yeni Başkan Dina Boluarte'nin istifasını, Kongre'nin kapatılmasını ve anayasada değişiklik yapılmasını talep ediyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER