Portekiz Milli Takımı’nın 2014 yılından beri teknik direktörü olan Fernando Santos'un görevine son verildi. 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final turunda Fas’a elenen Portekiz’in hocasının sonu oldu.

Portekiz ile EURO 2016 ve 2019 Uluslar Ligi şampiyonluğu yaşayan 68 yaşındaki Santos, milli takımın başına çıktığı 109 maçta 2.06 maç başına galibiyet puanı elde etti. Katar’daki Dünya Kupası’nda, Cristiano Ronaldo ile gerilim yaşayan Santos’un ayrılığı sonrası Portekiz Futbol Federasyonu’ndan resmi açıklama geldi.

Fernando Santos’a teşekkür edilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Portekiz Futbol Federasyonu ve Fernando Santos, 2014’te başlayan başarılı hikayeyi bitirme konusunda anlaştılar. Son dönemdeki Dünya Kupası performanslarına göre en iyi derecelerden birinin elde edildiği turnuvanın ardından, bunun yeni bir döngüye başlamak için doğru zaman olduğu anlaşıldı.

fernando santos2

'BİZİM İÇİN ONURDU'

“Fernando Santos’un milli takımın başına geçmesiyle ülkemiz ki uluslararası şampiyonluk yaşadı. Fransa’daki unutulmaz EURO 2016 ve 2019’daki Uluslar Ligi. Fernando Santos gibi bir teknik direktöre güvenebilmek bizim için onurdu. Fernando Santos ve teknik ekibine sekiz yılı aşkın süredir yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz ve bir sonraki hocanın seçimi için çalışmalara başlayacağız.”