Altyazı Sinema Derneği ve Postane İstanbul, bu yıl İsrail'in saldırıları nedeniyle Filistin’de yapılamayan ve dünyanın dört bir yanındaki perdelere dağılan Filistin Sinema Günleri’nin İstanbul’daki ev sahipliğini yapıyor.

Filistin Sinema Günleri kapsamında 2 Kasım Perşembe 19:00’da Elia Suleiman'ın 'Geride Kalan’ı Postane’de seyircilerle buluşacak.

Elia Suleiman bu filmde, İsrail devletinin 1948'deki kuruluşundan günümüze Filistin'in işgal edilme sürecini, alametifarikası olan gündelik hayat tabloları ve soğukkanlı bir kara mizahla anlatıyor.

f9xzjcjxwaav8rk.jpeg
Elia Suleimaan - "Geride Kalan" ( Le Temps Qu'il Reste) 2009

Filistin Sinema Günleri gösterimleri her yıl, İsrail devletinin Filistin topraklarında kurulmasıyla sonuçlanan 1917 tarihli ilk Balfour Deklarasyonu'nun yıl dönümü olan 2 Kasım'da Filistinlilerin sesini duyurmak amacıyla dünya çapında gerçekleştiriliyor.

Filistin Sinema Günleri'nin gösterimler hakkındaki mesajını iletiyoruz:

"Uluslararası haber kaynakları, dünya liderleri ve büyük sosyal medya platformları sansür uygulayıp anlatıyı çarpıtarak Filistinlilere yönelik insan-dışılaştırma sürecinin ve süregelen eziyetin devamını mümkün kılarken, zorla iptal edilen Filistin Sinema Günleri festivaline destek olmak amacıyla kanallarımızı genişletiyoruz."