Etkinliğe; Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve yöneticileri ile Çekya kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Prag’da yapay zeka etkinliği düzenlendi

'TÜRKİYE, DÜNYANIN TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ ROLÜNÜ ÜSTLENECEKTİR'

Açılışta konuşan Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Prag’da akademi, kamu ve özel sektör perspektifinin bir araya gelerek yapay zekanın geleceğinin konuşulmasının önemine değinerek Türkiye ile Çekya arasında yapay zeka ve teknoloji alanında iş birliği yapılacak çok fırsat olduğunu ifade etti. Bağış, “Türkiye bugüne kadar nasıl ki doğu ve batının, kültür ve kardeşliğin köprüsü olduysa bundan sonra da dünyanın teknoloji köprüsü rolünü üstlenecektir. Eşsiz coğrafi konumu ve fiber-optik altyapısı Türkiye’yi sektör açısından bulunmaz bir nimet haline getiriyor. Rusya ve Ukrayna arasında yürütülen diplomasi ve barış çabaları neticesinde kurulan tahıl koridoru örneğinden de görüldüğü gibi dünya meselelerinin kilidini açan anahtar konumundaki Türkiye, teknoloji ve yapay zekanın da geleceğine dair şifreleri çözen ülkeler arasındadır. Herhangi bir haritaya bakıp doğudan batıya giden can damarı hükmündeki koridorları inceleyin, anında bu anlattığım gerçekle karşı karşıya kalacaksınız” dedi.

Prag’da yapay zeka etkinliği düzenlendi

AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise Londra ve Lefkoşa’nın ardından Prag’da bu etkinliği düzenlemekten ve Türkiye’nin yapay zeka atılımlarını global olarak anlatmaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak

Etkinlik, sertifika töreni ve yemeğin ardından sona erdi.