Depremzede çalışanlarını 1 Mart'ta çalışmaya zorlayan PTT şimdi yeni bir yardım kampanyası ile gündeme geldi. PTT Genel Müdürlüğü'nden müdürlüklere iletilen mesajda depremzedeler için hatim okunacağı, isteyen çalışanların okuduğu hatim sayısını cuma gününe kadar bildirmesi gerektiği söylendi.

Genel müdürlükten gönderilen mesaj şu şekilde:

“Sayın Müdürlerim; Depremde hayatını kaybeden başta PTT personelimiz ve yakınları olmak üzere tüm vefat edenler için hatim okunacaktır. Müdürlüğünüzdeki tüm personele duyuru yaparak katılmak isteyen gönüllüleri organize edip; okunan hatim sayısını en geç cuma sabahı (bugün) 09.00’a kadar [email protected]’ye bildirmenizi önemle arz/rica ederiz.”

Gönderilen mesaja PTT çalışanlarından tepki geldi. Soruşturma açılmasından korktuğunu belirtip ismini paylaşmayan bir çalışan şu şekilde konuştu:

“Bu davranış resmi bir kamu kurumun uygulamalarında ve usul esaslarında yoktur. Ayrıca yasa ve yönetmeliklerde olmayan bir uygulamadır. Laiklik ilkesine de aykırıdır. Bu çalışanları bölen istismar edici bir uygulamadır. Masum gibi görünen bir talebin alt metni bir inancın diğerleri üzerinde tahakküm kurma girişimi ve bu girişimin ardına gizlenmiş ideolojisini yayma ve meşru hale getirme gayesidir.” 

(Cumhuriyet)