Babası Alexander Dugin olan Darya Dugina, aracıyla yerel saatle 21.30 sıralarında başkentin 20 kilometre batısında Bolshiye Vyazemy köyü yakınlarında meydana gelen güçlü bir patlamayla hayatını kaybetti. 

‘BABASININ ARABASINI ALMIŞTI’

Tass haber ajansına göre, Dugina'nın bir arkadaşı ve Rus Horizon sosyal hareketinin başkanı Andrey Krasnov raporları doğruladı ve bombanın babasına yönelik olabileceğini söyledi. Krasnov, "Bu babasının arabasıydı. Darya başka bir araba kullanıyordu ama bugün onun arabasını aldı, Alexander farklı bir yoldan gitti. Anladığım kadarıyla Alexander ya da muhtemelen ikisi birlikte hedefti” dedi. 

‘RUS FAŞİST’

Alexander Dugin, Rusya'nın dünyadaki yeri hakkında aşırı sağ görüş geliştirmesiyle tanınır. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yayılmacı dış politikasını şekillendirmeye yardımcı olan bir "Rus faşisti" olarak tanımlanıyor. 

Dugin'in Putin üzerindeki etkisi, bazı Rus gözlemcileri onun etkisinin önemli olduğunu iddia ederken, bazıları bunu az olarak nitelendiriyor. Dugin ve kızı, Ukrayna'ya karşı hamleleri nedeniyle İngiltere ve ABD tarafından yaptırıma uğradı. İngiltere Mali Yaptırımlar Uygulama Ofisi, başvurusunda Dugina'yı "çeşitli çevrimiçi platformlarda Ukrayna ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili olarak sık ve yüksek profilli dezenformasyona katkıda bulunan" biri olarak nitelendirdi. (Guardian)