Yüksek Seçim Kurulu'nun, yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, yurt dışında kullanılacak oy pusulaların taşınmasına ilişkin esasları belirlediği genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK kararına göre birleşik oy pusulaları, paketlenip mühürlendikten sonra Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Oy pusulası paketlerinin bulunduğu diplomatik torbalar, diplomatik kargo/kurye aracılığıyla THY tarafından varış noktalarına ulaştırılacak ve buradaki sandık saklama ve ulaştırma kurullarına teslim edilecek.

Yurtdışında kurulacak sandıklarda kullanılan oy pusulaları ise YSK tarafından kiralanacak uçaklarla ‘oy torbaları nakil komisyonları’ ya da diplomatik kuryeler tarafından Türkiye’ye geri getirecek. Kiralanacak uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel de bulunacak.Yurt dışında kullanılan oy pusulaları Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Ardından mühürlü torbalar burada açılarak, oy sayımı yapılacak.