Gazeteciler Nuh Mehmet Deniz, Sevda Durgun ve Kadir Kaplan'ın sorularını yanıtlayan Serdaroğlu, siyasetin merakla beklediği 4. ittifakın açıklanacağı tarihi işaret etti.

'BİLAL ERDOĞAN, TÜRKİYE VE İTALYA ARASINDA KRİZ ÇIKARACAKTI'

2018 yılında yazdığı bir köşe yazısında Bilal Erdoğan'ın İtalya'da kara para aklama suçlamasıyla yargılandığını belirten Serdaroğlu, bu sözleri sebebiyle yargılanmış ve hüküm giymişti. Serdaroğlu, "Bilal Erdoğan Türkiye ve İtalya arasında kriz çıkaracaktı. İtalya'da doktora yapmaya gittiği dönemde yanında korumalarıyla ve escort araçlarla gezen Bilal Erdoğan, İtalyan polisinin dikkatini çekmiş ve durdurulmuş. Arabasından bir çanta para çıkınca polisler kendisini alıkoymuş. Yargı süreci başlayınca Gürcistan pasaportu ile İtalya'dan kaçmıştır. Bu sebeple diplomatik bir krizin eşiğinden dönüldü" sözleriyle yargılanma sebebini anlattı. 

'AKŞENERİ SİYASETE BEN SOKTUM'

DYP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, yerel seçimler için Kocaeli adayı arayışına girdiğini ifade eden Serdaroğlu, bu arayışın sonunda Meral Akşener'i bulduğunu ve kendisini Kocaeli Belediye Başkan Adayı yaparak siyasete soktuğunu, "Maalesef böyle hatalarım vardır. Meral'i benden iyi kimse tanıyamaz" sözleriyle açıkladı.

rifat serdaroğlu polemiktv2

'ANDIMIZI OKUTACAĞIZ'

İktidara geldiğinde yapacakları ilk işin Andımız'ı okullarda okutmak olduğunu söyleyen Rifat Serdaroğlu, "Danıştay'ın son andımız kararını imzalayanları yargılayacağız" dedi. 

'DAVUTOĞLU'NUN OLDUĞU YERDE KRİZ VARDIR'

Altılı Masa'da yaşanan siyasi çalkantılara da değinen Serdaroğlu, "Bizi Suriye'de bataklığa sokan, 10 milyon sığınmacıyı ülkeye dolduran Davutoğlu'nun olduğu yerde zaten kriz vardır" dedi.

4. İTTİFAK NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzun süredir konuşulan; Adalet, Doğru, Memleket ve Zafer partilerinin oluşturacağı ittifak için tarih veren Serdaroğlu, "26 Ocak'ta açıklamayı planlıyorduk ama o tarihte Altılı Masa'nın bir toplantısı varmış. Bir yandan da bu ittifaklar içerisinde yaşanan krizleri izliyoruz. 2 Şubat'ta lansmanla açıklayacağız. Nerede açıklanacağını ilan edeceğiz. Başka katılmak isteyen partiler de var. Bunu da değerlendireceğiz" dedi.

POLEMİK HABER