Devlet anketörleri, Rusya'nın 68 yaşındaki liderini destekleyen partinin bir not düşüşüyle karşı karşıya olduğunu, ancak oy pusulasındaki en yakın rakipleri olan ve genellikle Kremlin'i destekleyen Komünist Parti ve milliyetçi LDPR partisinden daha popüler olmaya devam ettiğini söylüyor.

Birleşik Rusya, meclisteki 450 sandalyenin yaklaşık dörtte üçüne sahip. Geçen yılki bu hakimiyet, Kremlin'in Putin'in 2024'ten sonra iki dönem daha başkanlık yapmasına ve potansiyel olarak 2036'ya kadar iktidarda kalmasına izin veren anayasal reformları geçirmesine yardımcı oldu.

NAVALNY’NİN MÜTTEFİKLERİNE YASAK

Bu hafta Navalny'nin blogunda destekçilerine bir mesaj atarak, "Birleşik Rusya kazanmayı başarırsa, ülkemiz beş yıl daha yoksulluk, beş yıl baskı, beş kayıp yıl bekleyebilir" dedi.

Navalny ve müttefikleri, siyasi hareketlerinin Haziran ayında aşırılıkçı olduğu gerekçesiyle yasaklandı ve üyelerin ülkeden kaçmaları yasaklandı. Diğer muhalefet figürleri, hile kampanyalarıyla hedef alındıklarını veya rekabet etmelerine izin verilmediğini iddia ediyor.

PUTİN’İN ADAYLIĞI KESİN DEĞİL

Kremlin, siyasi güdümlü bir baskıyı reddediyor ve bireylerin yasaları çiğnemekten yargılandıklarını söylüyor. Hem Rusya hem de Birleşik Rusya Partisi, adayların kayıt sürecinde herhangi bir rolü reddediyor. Bu seçim, 2024 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki son ulusal oylamadır. Gelecek ay 69 yaşına girecek olan Putin, başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağını söylemedi.

Reuters