Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova'nın diplomatların eylemlerini kabul edilemez bulduğunu ve ülkelerden diplomatların gelecekte "uluslararası hukuk normlarına sıkı sıkıya uymalarını" beklediğini, çünkü yapılanların Kremlin ile Batı arasındaki gerilim arttırdığını
söyledi.

ÇİFTE STANDARTLA SUÇLADI

Hamle, Avrupa Birliği’nin üst düzey diplomatı Josep Borrell’in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da görüşmesinden saatler sonra geldi. Borrell, eylemi "şiddetle kınadı", İsveç ise bunu "tamamen asılsız" olarak nitelendirdi. Navalny’nin hapse atılması, ülke çapında kitlesel gösterilere ve AB’den ve birkaç Batı ülkesinden kınamaya yol açtı. Moskova şu ana kadar Batı'yı histeri ve çifte standartla suçlayarak dış eleştiriyi dış müdahale olarak geri çevirdi.

AB’Yİ ATEŞLEYECEK HAMLE

AB’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikalarından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Borrell yaptığı açıklamada, birliğin Rusya ile bağlarının Navalny’nin cezalandırılmasının ardından yeniden sıkıntılı seviyeye düştüğünü söyledi. Bu hamle, halihazırda Rusya’ya yaptırım uygulamayı planlayan Avrupa Birliği’ni ateşleyeceği düşünülüyor. (Al Jazeera)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com