Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, "Odesa bölgesindeki durum çok zor. Ne yazık ki isabetler kritikti, bu yüzden elektriği geri getirmek çok vakit alıyor. Ne yazık ki saatler değil, günler sürüyor" dedi. 

Ekim ayından bu yana Moskova, büyük füze ve drone saldırıları dalgalarıyla Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alıyor. Zelenski, Norveç'in Ukrayna'nın enerji sistemini eski haline getirmek için 100 milyon dolar gönderdiğini söyledi.

‘AYLAR SÜREBİLİR’

Odesa Bölge Yönetimi Sözcüsü Serhiy Bratchuk, şehir halkının elektriğinin "önümüzdeki günlerde" geri geleceğini, şebekelerin tamamen yenilenmesinin ise 2 ila 3 ay sürebileceğini söyledi.

Bratchuk, bölge yönetiminin bazı insanlara tahliyeyi düşünmelerini tavsiye eden bir sosyal medya gönderisinin Ukrayna güvenlik servisleri tarafından Rusya’nın "melez savaşın bir unsuru" olarak soruşturulduğunu söyledi. Bratchuk, "Bölgedeki yetkililerin tek bir temsilcisi, Odesa ve bölge sakinlerinin tahliyesi için herhangi bir çağrıda bulunmadı" dedi.

‘SAVAŞ SUÇU’ İDDİASI

Kiev yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflere yüzlerce İran yapımı Shahed-136 insansız hava aracı fırlattığını ve saldırıların sivil yaşam üzerindeki yıkıcı etkilerinden dolayı savaş suçu olarak nitelendirdiğini söyledi. Moskova, saldırılarının askeri açıdan meşru olduğunu ve sivilleri hedef almadığını söylüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER