Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Swissotel’in otoparkında, vale hizmeti sırasında yaşanan bir kaza sonucu Selen Yalaz’a ait yaklaşık 7 milyon TL değerindeki otomobil ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından Yalaz’ın yaşadığı mağduriyet, bazı medya mensuplarının asılsız iddialarıyla ikinci bir mağduriyete dönüştü.

Sebahattin Önkibar, Ömer Topsakal ve eski eşi Selen Yalaz'a “CHP’den beslenen” ve “lüks hayat süren” ifadeleriyle itamlarda bulundu.

Önkibar yayınladığı YouTube programında, "Ömer Topsakal diye bir yeni yetme var, Tuncay Özkan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın elemanıydı. Uzun dönem CHP ve Tuncay Özkan'dan beslendi. Çok çok iyi beslenmiş olacak ki karısı 7 milyonluk süper lüks mercedesi ile kaza yaptı. 7 Milyonluk mercedese binenin en az 50 milyonluk evi 100 milyonlukta serveti olur ki medyada böyle bi para yok. Tuncay Özkan ve Kılıçdaroğlu cevap versin bu adam bu parayı nasıl kazandı?" ifadelerini kullandı.

Ömer Topsakal ve Selen Yalaz'a atılan iftiraların ardından konu ile ilgili açıklama yapma gereği duyan Selen Yalaz;

Grev iptal edildi! TÜRK-İŞ başkanlar kurulunu toplayacak
Grev iptal edildi! TÜRK-İŞ başkanlar kurulunu toplayacak
İçeriği Görüntüle

"Birincisi Ömer Topsakal’ın eski eşi olmamdan kaynaklı bir linc var. Benim ne CHP yönetimi ile ne de Ömer Topsakal ile bir iliskim yoktur. Kendi kişisel hesapları uğruna bugün linc kampanyası başlatmak isteyenler bu gerçeği bilsin.

Ben gazetecilik mezunuyum ve meslekteki pek çok liyakat sahibi insan gibi stajyer olarak başladim bu işe. Bu meslekte nasıl çalıştigimi kariyer basamaklarini nasil tırmandığımı ve yine bu işe nasıl gönül verdigimi en iyi haber müdürlerim başta olmaz üzere çalışma arkadaşlarım bilir. Kaldı ki bu sürenin yarısından fazlası muhabirlik ile geçti yani ben işi sahada öğrendim. Mesleğin gerekliliği ne ise onu yerine getirdim. Kimse altın tepside sunmadı. Gazetecilik yaptığım 10 yıl boyunca da ne ailemin ismini ne de maddi gücünü kullandım. Zaten bugun bu sebeple linc ediliyorum.

Belki de neye sahip olduğumu insanların gözüne soksaydim kimse ne düğünumu ne de arabamin parasını konuşurdu. Bugün basın kartını iletişim başkanlığına teslim etmiş eski bir gazeteci olarak bunları ifade ediyorum. Benim yaşım kadar hatta daha fazlası kadar bu meslekte ömrünü harcamış sözde gazeteci “büyüklerime” sormak isterim. Bir haber yazilmadan habere konu olan taraflar önce aranıp bilgi alınmaz mi? Hakkındaki iddialar sorulmaz mı? Yaşadığım magdureytten magazin haberi çıkarmaya çalışan sözde gazeteciler şunu bilsin ki ben artık bir gazeteci değilim. Tam da bu sebeple hayalim olan mesleği bırakmak zorunda kaldım.

Bu iş dik durup hapse atılanlar ile silahşörler arasındaki bir muhabereye dönüştü artık. Arabayi nasıl aldığımi merak edenlere cevabım kendim aldım. Yaklaşık 1 yıldır Yalaz Boya yönetim kurulu üyesi ve dış ticaret direktörü olarak 32 yıllık aile firmamızda çalışıyorum. Ben bunları yazarken zul duydum. Türkiye’nin gündeminde ekonomi başta olmak üzere ülkenin 4 bir yanini saran orman yangınları gibi hayati ve insani meseleler dururken sözde gazetecilerin magazin gündemi yaratma çabaları bu ülkede gazeteciliğin geldiği son noktadır." şeklinde açıklama yaptı.

Yalaz'ın "Bir haber yazilmadan habere konu olan taraflar önce aranıp bilgi alınmaz mi? Hakkındaki iddialar sorulmaz mı? " ifadeleri dikkat çekti.