Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, hastaneye yatışlardaki en büyük artışlar 30'lu ve 18 yaş altı olanlar arasındaydı. Hastaneye yatırılması gereken 50 yaşın altındaki coronavirüs hastalarında önceki zirve bu yıl Ocak ayındaydı.

HER YAŞTAN YATIŞLAR ARTABİLİR

Hastaneye yatırılan ABD’lilerin büyük çoğunluğu aşısız ve aşı yaptıranların oranı yaşla birlikte düşüyor. CDC, şu anda Delta varyantı tarafından yönlendirilen enfeksiyonlarla birlikte hastalığın son artışının durdurulmaması durumunda, hastaneye yatışların bir ay içinde her yaşta yeni bir seviyeye ulaşabileceğini belirtti.

Beyaz Saray pandemi müdahale koordinatörü, Amerikalıların yarısından biraz fazlasının tamamen aşılanmış durumda olduğunu ve halkın en az yüzde 70'inin en az bir kez aşıolduğunusöyledi. 

YATAK BULMA MÜCADELESİ

Sunacak yatağı olmayan birçok hastane, kritik durumdaki Covid-19 hastalarını uçaklarla, helikopterlerle ve ambulanslarla ve tedavi için yüzlerce kilometre uzaktaki eyaletlere gönderiyor.

Düşük aşılama oranlarıyla birleşen virüsün Delta varyantındaki artış, birçok eyalette hastaneleri uçurumun eşiğine getirdi ve hastalar için yatak bulmak için umutsuz bir mücadeleye yol açtı.

(Guardian)