Dr. Francis Collins, Fox News’de yaptığı açıklamada, ABD'de şu anda günde ortalama 129 bin yeni enfeksiyon görürken -Temmuz ayının başından itibaren yüzde 700'lük bir artış- bu sayının önümüzdeki birkaç hafta içinde artabileceğini söyledi.

‘’OTURMUŞ ÖRDEKLER’’

Collins, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde günde 200 bin vakayı aşmazsak şaşırırım ve o günlere tekrar geri döneceğimizi asla düşünmediğimizi düşünürsek bu çok üzücü" dedi.Collins, aşılanmamış Amerikalıların aşılarını yaptırmaları için bir kez daha yalvardı ve ülkeyi harap eden ve pes etme belirtisi gösteren bir Delta varyantı için onları “oturmuş ördekler” olarak nitelendirdi.

ÜÇÜNCÜ DOZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Collins ayrıca ABD'nin önümüzdeki birkaç hafta içinde bu sonbaharda daha fazla Amerikalıya coronavirüse karşı güçlendirici aşılar sunup sunmayacağına karar verebileceğini söyledi.Federal sağlık yetkilileri aktif olarak aşılananlar için ekstra aşı gerekip gerekmediğini araştırıyor, ABD'deki vaka sayılarını “neredeyse her gün” ve ön çalışmaların aşının ciddi hastalıklara karşı korumasını önerdiği İsrail gibi diğer ülkelerdeki durumu gözden geçiriyor. 

Collins, "Aşının etkinliğinin azalmaya başlayabileceğine dair bir endişe var ve Delta varyantıyla başa çıkmaya çalışıyoruz. Bu ikisinin birleşimi, güçlendiricilere ihtiyaç duyabileceğimiz anlamına gelir, belki önce sağlık hizmeti sağlayıcıları ve bakım evlerindeki insanlarla başlayıp daha sonra yaşlı Amerikalılar gibi diğerleriyle birlikte yavaş yavaş ilerler’’ dedi. 

Delta varyantı ABD'yi yalnızca Temmuz ayında sert bir şekilde vurmaya başladığı için, "önümüzdeki birkaç hafta" vaka verilerinin ABD'nin bir karar vermesine yardımcı olacağını söyledi.

(Guardian)