ABD Hastalık ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre ülke Pazartesi günü 440 binden fazla yeni enfeksiyon bildirdi.Ancak yetkililer, yılbaşındaki gecikmeler nedeniyle rakamların "fazla tahmin" olabileceğini söyledi.

BİR HAFTADA YÜZDE 60’LIK ARTIŞ

Bu arada Fransa, Avrupa'nın şimdiye kadarki en yüksek günlük yeni vaka sayısını bildirdi.Salı günü 179 bin 807 enfeksiyon olduğu açıklanırken, Fransız Sağlık Bakanı Olivier Véran,ülkesinin Ocak ayının başına kadar günlük 250.000 vaka görebileceğini söyledi.Fransız Hastane Federasyonu, "en zor haftaların henüz gelmediğini" söyledi.

İtalya, Yunanistan, Portekiz ve İngiltere de Salı günü rekor artışlar bildirdi. Artışlar, Dünya Sağlık Örgütü'nün haftalık Covid güncellemesinde Omicron varyantının riskinin "çok yüksek olduğu" konusunda uyardığı gibi geliyor. Yayınlanan güncellemeye göre, 26 Aralık'tan önceki hafta Avrupa'da Covid-19 enfeksiyonu miktarıyüzde 57, Amerika bölgesinde ise yüzde 30 arttı.

İŞTE DİĞER REKORLAR

İtalya'daki enfeksiyonlar 78 bin vakayı aşarak pandeminin başlangıcından bu yana yeni bir rekor kırdı. Ayrıca 202 ölüm kaydetti ve ülkedeki toplam ölüm sayısını 136 bin 753'e çıkardı.
Portekiz, Pazartesi günkü ciddi bir artışla 17 bin 172 yeni vaka kaydetti
Yunanistan Sağlık Bakanı ThanosPlevris, ülke 21 bin 657 vaka bildirdikten sonra sükunet çağrısında bulundu.
Kıbrıs ayrıca 2 bin 241 yeni vakayla rekor düzeyde enfeksiyon kaydetti. 

Bununla birlikte, Paris, Londra ve Berlin dahil olmak üzere bazı şehirler resmi Yeni Yıl kutlamalarını iptal ederken, bazı hükümetler ülke çapında kısıtlamalar getirmeye daha az istekli oldular. (BBC)