Londra'daki Kanser Araştırma Enstitüsü ve Royal Marsden Hastanesi’ndeki doktorlar, bunun çok erken bir araştırma olduğu konusunda uyardı, ancak erken bir denemede hastalarda bu kadar iyi bir yanıt almanın olağandışı olduğunu söylediler.

20 AYDA KURTULDU

59 yaşındaki Hamish Mykura, tümörünün taramalarda kaybolduğunu gördü. Ağustos 2018'de glioblastoma teşhisi konan Mykura, St George's hastanesinde kemoterapi ve radyoterapiyi içeren tedavi için Royal Marsden'e sevk edildi. 

Tedavi işe yaramamaya başladığında ve kanser Ağustos 2019'da büyümeye başladığında, denemeye katıldı. Yirmi ay sonra, Mykura’nın kanseri kaybolmuştu.

‘’ŞAŞIRTICI’’

Mykura, "Son birkaç yıldır yaşadığım duygusal yolculuk dramatik oldu ve teşhisimin ciddiyeti göz önüne alındığında, hala burada olmam şaşırtıcı. Aslında, denemeye birkaç ay kala, kanserim yeniden büyümeye başlamış gibi göründüğü için tüm umutların tükendiğini
hissettim. Bununla birlikte, ameliyat, büyümenin aslında tümöre saldıran ilaçların neden olduğu iltihap olduğunu ortaya çıkardı. O zamandan beri, kanserimin stabil olduğunu gösteren taramalarla harika bir konumdayım’’ dedi.

‘’SAVUNMASIZ HALE GETİREBİLİRİZ’’

Araştırmanın lideri Dr. Juanita Lopez, “Beyin kanseri, bağışıklık sisteminden karmaşık yollardan kurtulabiliyor ve şimdiye kadar immünoterapi işe yaramadı. 

Bununla birlikte, ipatasertib adı verilen yeni bir ilaç kullanarak hastalığı gizleyerek, bu çalışma bazı beyin kanserlerini savunmasız hale getirebileceğimizi gösteriyor’’ dedi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)